SCHOORSTENEN

De afmetingen (diameter, wanddikte en hoogte) van schoorstenen worden bepaald door de volumestroom, de milieu-eisen, de windbelasting en eventueel de aardbevingbelasting. De materiaalkeuze is afhankelijk van de chemische samenstelling en de temperatuur van het medium (rook- of procesgas). De meest toegepaste materialen zijn koolstofstaal, weervaststaal en roestvast staal.

Binnen Europa worden schoorstenen ontworpen volgens de Eurocode, waarbij met name de codes: EN-1991 (belastingen), EN-1993 (staalconstructies) en indien van toepassing EN-1998 (aardbevingen) van belang zijn. Deze codes tezamen met onze certificaten op productiegebied, zorgen ervoor dat u een schoorsteen koopt die voorzien is van het CE-keurmerk. Een vereiste!
De schoorstenen kunnen worden uitgevoerd in een vrijstaande uitvoering, een gebeugelde- of getuide uitvoering, enkelwandig of met interne rookgasafvoer, al dan niet geïsoleerd en/of geconserveerd.

Naast de schoorstenen, engineeren, produceren en monteren wij ook de kanalen, uiteraard conform bedrijfs- en overheidseisen.