Bos Nieuwerkerk maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.

Blog

De minister op bezoek

Op 3 november ontvingen we hoog bezoek van Minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland. Als Bos Nieuwerkerk en Heat Matrix hadden we namelijk de eer dat de aftrap in aanloop naar ‘de Dag van de Ondernemer’ bij ons plaatsvond.

Het bezoek startte met een mooi gesprek over onze bedrijven en onze mensen. Het verbaasde de minister en de voorzitter niet dat ook wij kampen met een tekort aan technische specialisten. Samen bespraken we de mogelijkheden die wij al hebben ondernomen, om dit tekort op te lossen:

  • Actieve werving van technici door de bijzondere kracht van ons bedrijf te laten zien
  • Intensief contact onderhouden met het technisch onderwijs: mbo en hbo
  • Inzetten van recruiters gericht op talentvolle statushouders en mensen in de bijstand

De minister gaf ons daarnaast ook het advies om langs een AZC te gaan voor de mogelijke inzet van asielzoekers met een technische achtergrond.

Dank jullie wel, bedrijven als die van jullie zijn de ruggengraat van onze economie en samenleving

Na dit overleg ging de minister met onze medewerkers in gesprek te gaan wat leidde tot boeiende interacties. Niet alleen op persoonlijk vlak, maar ook gericht op vakinhoudelijke onderwerpen, want Van Gennip is zelf is afgestudeerd als Natuurkundig Ingenieur aan de TU Delft. Het bezoek eindigde met een groot compliment van de minister: ‘Dank jullie wel, bedrijven als die van jullie zijn de ruggengraat van onze economie en samenleving.’