Bezoek minister van Gennip

Normaal gesproken zou het na al onze feestelijkheden weer ‘business as usual’ zijn. Maar niets is minder waar. Want gisteren ontvingen we hoog bezoek van Minister van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Jacco Vonhof, voorzitter van MKB Nederland. Als Bos Nieuwerkerk en Heat Matrix hadden we namelijk de eer dat de aftrap in aanloop naar “de Dag van de Ondernemer” bij ons plaatsvond.

Het bezoek startte met een mooi gesprek over onze bedrijven en onze mensen. Het verbaasde de minister en de voorzitter niet dat ook wij kampen met een tekort aan technische specialisten. Samen bespraken we de mogelijkheden die wij al hebben ondernomen, om dit tekort op te lossen:

  • Actieve werving van technici door de bijzondere kracht van ons bedrijf te laten zien;
  • Intensief contact onderhouden met het technisch onderwijs: MBO en HBO;
  • Inzetten van recruiters gericht op talentvolle statushouders en mensen in de bijstand;

De minister gaf ons daarnaast ook het advies om langs een AZC te gaan voor de mogelijke inzet van asielzoekers met een technische achtergrond.

Na dit overleg had de minister de wens om met onze medewerkers in gesprek te gaan en dit leidde tot boeiende interacties. Niet alleen op persoonlijk vlak, maar ook gericht op vakinhoudelijke onderwerpen. Het is namelijk relevant om te weten dat zijzelf is afgestudeerd als Natuurkundig Ingenieur aan de TU Delft.

Als klap op de vuurpijl kregen we als onderneming een groot compliment van de minister: “Dankjulliewel, bedrijven als jullie zijn de ruggengraat van onze economie en samenleving.”

Wat een mooie aftrap voor 17 november as, de Dag van de Ondernemer.  

Foto’s “Rolf van Koppen”